Glutenfrie kanelboller / skillingsboller

inlegget inneholder annonser
glutenfrie kanelboller med perlesukker på


Nå skal jeg vise hvordan du gjør de beste glutenfrie kanelboller.
De er sykt gode og de blir ikke tørre når de blir kalle!
På bilde så er det svenske kanelboller så de er litt mindre og uten glasur.
Du velger selv hvis du vil gjøre svenske eller norske boller.

Hvilket mel bruker du?
Jeg bruker finax glutenfrie celmiks, den røde pakken.
Du kan prøve med andre melmikser men jeg kan ikke love at du får samme resultat.

Hva må jeg gjøre så at deigen ikke sitter fast på kjevlen?
Du må ta mel på kjevlen og på deigen før du bruker den.
Du kan være nødt å gjøre dette flere ganger.

Kan jeg fryse bollene? 
Ja

Produkter jeg bruker

Oppskriften blir ca.20 små boller som på bilde
eller ca.12 store skillingsboller

ingredienser:

100 g smør
3 dl melk
1 ss fiberhusk
0,75 dl sukker + 2 ss
25 g gjær for søte deiger
(eller 7 g tørr gjær for søte deiger)
1egg
1 ss kardemomme
9 dl finax glutenfri melmiks + 0,5-1 dl

kanelfyll
100 g smør
2 ss kanel
1 dl sukker

Perlsukker
eller
melis blandet med litt vann
eller
vanlig sukker

Du gjør:

Bland gjær, 2 ss sukker og fiberhusk i en bakebolle.
Smelt smøret og hell i melken og varm til 40 grader, bruk helst en termometer for å være sikker.
Hell over gjæren og bland, la så hvile i 10 minutt.
Ta i 9 dl mel, 0,75 dl sukker, kardemomme og egget.
Bland med deigkroker i 3 minutt, det kommer være litt klissete.
Ta på plastfolie og håndkle og la den heve i 30 minutt.
Bland så igjen med deigkroker i 2 minutt.
Hell 0,5 dl mel på bordet og legg deigen på melet.

små boller
Kjevle ut deigen i en rektangel som er ca. 0,5cm tjukk.
Smør på kanelfyllet.
Rull så sammen og skjær opp biter som er 1-2 cm lange.
Legg kanelbollene i hver sin muffinsform og sett in i ovnen.
Stek i 8-10 minutt.

Store boller
Kjevle ut deigen i en mindre rektangel, ca like stor som et bakepapir. (1-2cm tjukk)
Smør på kanefyllet.
Rull så sammen og skjær opp biter som er 4-5 cm lange.
Legg de på et bakepapir og tryck ned de litt med hånden.
(Eller kan du legge i i en form så at de vokser sammen)
La heve i 40 minutt.
Ta på ovnen på 200 grader, over og undervarme etter 30 minutter så at den rekker å bli varm.
Sett så in kanelbollene i ovnen og stek i 14-18 minutt.

Ta ut bollene fra ovnen og ta på perlesukker eller vanlig sukker, server helst varme

 FERDIG

glutenfrie kanelboller




 

Kommentarer