GLUTENFRI FOCACCIA


ingredienser:

4 dl vann
1 ss honning
1 egg
4 ss olje
500 g glutenfritt mel
50 g gjær
flakssalt 
valgfrie krydder f.eks. rosmarin/timjan/oregano


Du gjør:
Begynn med å smule gjæren i en bakebolle.
Etterpå varmer du opp vann, honning og olje til 37 grader.
Så heller du dette over gjæren og rører litt.
Ha i melet og rør om til alt er godt blandet.
Så klekker du i egget og røren igjen.
Deigen kommer til å være klissete.
Hvis du har tid kan du la deigen heve i 20 minutt i bakebollen, dette gjør brødet bedre.
Men hvis du ikke har tid kan du hoppe over dette.
Når deigen er ferdig hevet finner du en langpanne.
Størrelsen er ikke så viktig, du velger selv hvor tjukt du vil at brødet skal være.
(Tenk på at den kommer til å heve)
Putt så deigen i langpannen.
Hell olje over deigen så at du lett kan trykke ut den med fingrene.
Nå ska du bare trykke ned salt og valgfrie krydder i deigen med fingrene.
Til sist strør du litt salt over hele.
Sett ovnen på 200 grader.
La den nå heve i minimum 20 minutt.
Når brødet er ferdig hevet kan sette in den in ovnen og steike i 25 minutt.
(Sjekk den et par ganger, hvis du har gjort den tynn går det raskere men hvis den er tjukkere kan den kreve litt lengre tid.)

FERDIG

instagram: @glutenfriebakebloggen
svensk: @glutenfriabakbloggen
MARTINE


Kommentarer