GLUTENFRI PAVLOVA


Hei!
Nå skal jeg vise hvordan man gjør Pavlova.
I denne oppskriften har jeg gjort et vaniljefyll men selvfølgelig kan du ha hvilket fyll som helst.
Du kan bruke bare krem, mousse eller is hvis du vil!
Ta av hva du har hjemme.

Mange synes det er vanskelig å gjøre en perfekt marengsbunn og derfor skriver jeg noen tips før oppskriften.

1. Bakebollen og vispen må være helt rene og uten fett!
 Før du begynner kan du ta litt eddik på en bit papir og tørke av bakebollen og vispen.

2. Slikk aldri på fingrene dine når du gjør marengsen!
Dette handler ikke bare om hygiene men spyttet kan gjøre at marengsene ikke blir bra.

3. Bruk romtempererte eggehviter

Denne oppskriften blir 2 marengsbunn som på bilde.
Hvis du vil gjøre en langpanne hadde jeg doblet oppskriften, men då blir det bare en stor bunn.


ingredienser:

4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts eplesidereddik
0,5 ts salt
1 ts maizena
1 ts vaniljesukker

fyll:

Kremfløte
vaniljekrem

Masse frukt og bær du kan ha på f.eks. jordbær, bringebær, granateple, kiwi og masse mer


Du gjør:

Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Ta fram et stekebrett og bakepapir å mål ut hvor stor marengsbunnen ska være. (Jeg gjorde 2 litt mindre.)
Bland sukker, maizena og vaniljesukker i en kopp.
Tørk så av en bakebolle med eddik og hell i eggehvitene.
Visp eggehvitene til de er 3 ganger så stor og hell i eddiken og saltet mens du visper.
 Tilsett så sukkerblandingen litt etter litt i eggehvitene mens du visper.
Når den er blank og tjukk og du kan snu den opp og ned uten at den detter ut er den ferdig.
Form den som du vil på bakepapiret og sett in den i ovnen.
Senk så temperaturen til 125 grader.
Stek den i ca 1 og en halv time og så ta ut den og la den hvile i minst 30 minutt.
Når den hviler kan du skjære opp frukt og gjøre fyllet.

fyll:

Visp kremen Til den er stiv.
Bland forsiktig med vaniljekrem.


Til sist kan du sette sammen kaken som du vil!
Server så sjappt som mulig.

FERDIG

instagram: @glutenfriebakebloggen


Kommentarer