GLUTENFRIE KANELBOLLEKJEKS



Nå skal jeg vise hvordan man gjør glutenfrie kanelbollekjeks.
De er supergode, og de er lette å ta med seg.
Dette er en god oppskrift hvis du vil ha en glutenfri plan b i fryseren til dessert.
Du kan ha kjeksdeigen i fryseren opp til en måned og alt du trenger å gjøre hvis du vil ha nybakte kjeks er å ta ut fra fryseren og kutte opp så mange kjeks du vil ha og sette i ovnen.


ingredienser:

230 g smør
1,5 dl melis
0,5 dl brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
5,5-6 dl glutenfritt mel

Kanelfyll

4 ss brunt sukker
4 ts kanel
80 g smør
2 ss glutenfritt mel

Glasur (frivillig)

melis
vann


Du gjør:

Visp sammen smør og sukker i 2-3 minuter så at det blir luftig.
Klekk så i eggene og visp igjen.
Hell så i melet og vaniljesukkeret og bland godt.
Del deigen i 2 deler og legg den ene delen på et bakepapir.
Ta et bakepapir over å trykk eller kjevl ut deigen til en rektangel.
Gjør det samme med den andre delen av deigen og legg så in i kjøleskapet i 30 minutt.
Mens du venter kan du gjøre kanelfyll.
Smelt smøret og bland i resten av ingredienserne.
Etter 30 minutt kan du ta ut deigen fra kjøleskapet og ta på kanelfyllet.
Rull så sammen och ta plastfolie rundt.
Legg i fryseren i minst 30 minutt.
(Du kan også ha den i fryseren opp til en måned og ta fram når du vil)
Sett ovnen på 190 grader.
Ta ut deigen fra fryseren og kutt opp biter som er ca. 0,5 cm tjukke og legg på et bakepapir.
Stek i ovnen i 9-11 minutt, kommer an på hvor varm ovnen din blir og hvor tjukke kjeksene er.
Ta ut dem når de ser ut sånn som på bilde:)
La de hvile en stund.

Glasur
Bland melis med litt vann til du får en god konsistens.
Dra med en skje over kjeksene.

FERDIG

instagram: @glutenfriebakebloggen
 svensk?: @glutenfriabakbloggen




Kommentarer