GLUTENFRIE POLARBRØD


Hei, idag skal jeg vise hvordan man gjør glutenfrie polarbrød.
Jeg gjorde de ganske tynne og derfor blev denne oppskriften 10 brød.
Brødene går å fryse i en plastikkpose å varme i mikrobølgovnen før du spiser. 
Men de er best når du akkurat har bakt dem.


ingredienser:

25 g gjær
2,5 dl melk
35 g romtemperert smør
2,5 ss honning
1 ts salt
6 dl glutenfritt mel


Du gjør:

Begynn med å smuldre gjær i en bakebolle.
Varm deretter melken og honningen til ca. 37 grader.
Hell melken over gjæren og bland.
Tilsett det romtempererte smøret sammen med salt og bland.
Det kommer til å være litt klumpete.
Begynn så å tilsette litt mel av gangen mens du blander.
Det kommer å se litt klissete ut, men la den hvile i 5-10 minutt og så kan du begynne å jobbe med den.
Kjevle ut deigen til den er ganske tynn.
Ta frem en stor tekopp eller en liten skål og trykk ned i deigen.
Ta vekk resten av deigen og gjør om og om igjen til det ikke går mer.
Legg brødene på et bakepapir og prikk dem med en gaffel.
La dem heve i ca. 30 minutt.
Sett på ovnen på 250 grader.
Når ovnen er varm kan du steke brødene i 7-10 minutt til de er gyllenbrun på toppen.
Det er ikke helt samme for alle, hvis du har tjukke brød tar det lengre tid men hvis du har tynne brød blir de ferdige raskt.
Ta brødene ut av ovnen og legg på en rist.
Ha et bløtt håndkle som du legger over brødene med en gang de kommer ut fra ovnen!


FERDIG

instagram: @glutenfriebakebloggen
svensk: @glutenfriabakbloggen

MARTINE


Kommentarer