Glutenfrie vaniljekjeks

alt="glutenfrie vaniljekjeks"
Glutenfrie vaniljekjeks

Dette er en enkel oppskrift for glutenfrie vaniljekjeks.

Når jeg gjorde uppskriften så tenkte jeg at dette ville bli en perfekt ting å bake sammen med barn.
Det er en lett oppskrift og det tar ikke så lang tid.
Og så kan alle være med å dekorere kjeksene med sjokolade eller strøssel.
alt="glutenfrie vaniljekjeks med strøssel"

Noe annet jeg tenkte på er at denne oppskriften er perfekt for en hyttetur.
Oftest når du er på hyttetur så har du ikke så mye kjøkkenredskap.
Då er denne oppskriften perfekt for du trenger bare en skål og en ovn.
Du kan lett røre sammen alt med en gaffel og så steke de i ovnen.
Kjeksene blir likevel så gode!


Hvorfor smelter kjeksene ut og blir tynne?
En av grunnene kan være at deigen har blitt for varm.
Hvis du arbeider med deigen for lenge eller at det er veldig varmt der du baker, så kan deigen bli klissete for at smøret smelter.
Då er det smart at sette deigen i kjøleskapet en stund før du steker dem i ovnen.



ingredienser:

200 g romtemperert smør
2 dl sukker
1 egg
2 ts vaniljesukker
5-6 dl glutenfritt mel (glutenfri lys melmiks)
1 ts salt


Du gjør:

Sett ovnen på 180 grader, over og undervarme.
Bland sammen det romtempererte smøret og sukkeret.
Du kan bruke en gaffel, skje eller din hånd.
Tilsett så egget og bland igjen.
Ta så i mel, vanilje og salt og bland en siste gang.
Rull baller som er en teskje store og legg på et bakepapir.
Hvis du vil ha strøsselkjeks som på bilde kan du rulle dem i strøssel.
gjør kjeksene flate med hjelp av en gaffel eller din hånd.
Stek i ovnen i 9 minutt.
Ta ut og la hvile.
Du kan spise de som de er nå eller så kan du dekorere dem med sjokolade og strøssel!
FERDIG


FØLG MEG PÅ SOSIALE MEDIER

alt="glutenfrie vaniljekjeks med sjokolade og strøssel"




Kommentarer