Glutenfri granola


glutenfri granola
glutenfri granola



Nå skal jeg vise hvordan du enkelt gjør en glutenfri granola.
Dette er en type granola der du ikke får så store biter som henger sammen.
Det er inget nøttesmør eller noe som binder det sammen, derfor er det mindre biter.
Det ligner mer frokostblanding.
Det er supergodt!

Hva er granola?
Granola brukes ofte istedenfor frokostblanding. Det er et sunnere alternativ med havre, nøtter, frø eller tørket frukt. Du kan ha granola på yoghurt eller sammen med en smoothie eller med melk.

Hvor lang tid tar det før den blir dårlig?
Hvis du har en luft tet beholder holder den seg fin i ca. 6 måneder.

Hvilke nøtter skal jeg bruke?
Jeg brukte mandler og peanøtter. Men du kan bruke hva som helst som du liker selv.


ingredienser:

4 dl glutenfri havregryn
1 dl nøtter 
0,5 dl gresskarkjerner
0,25 dl solsikkekjerner
1 ss chiafrø
0,5 dl olje
2 ss honning


Du gjør:

Sett ovnen på 160 grader, over og undervarme.
Hakk nøttene i mindre biter og spre ut sammen med havre, kjernene og frøene på en bakeplate.
Bland sammen oljen og honningen i et glass med en gaffel og hell over blandingen.
Bland så med gaffelen så at alle ingredienser blir dekket av oljen og spre jevnt ut på bakepapiret.
Sett så in i midten av ovnen i 10 minutt.
Rør rundt med gaffelen og sett så in i 15 minutt til.
Ta ut og hell i en luft tet beholder når alt er avkjølt.
FERDIG







Kommentarer