Glutenfri sunn sjokolade granola

glutenfri choklad granola
glutenfri sjokolade granola

Nå skal jeg vise hvordan du gjør denne  sunne glutenfrie sjokolade granolan.
Den har en kjempegod smak og en fantastisk konsistens.

Du kan selv velge hvor store granola biter du vill ha.
Du kan gjøre de store så at de er sprø på utsiden og mykere på innsiden.
Eller kan du gjøre masse små biter som er supersprø.

Hva er granola?
Granola brukes ofte istedenfor frokostblanding. Det er et sunnere alternativ med havre, nøtter, frø eller tørket frukt. Du kan ha granola på yoghurt eller sammen med en smoothie eller med melk.

Hvor lang tid tar det før den blir dårlig?
Hvis du har en luft tet beholder holder den seg fin i ca. 6 måneder.

Hvilke nøtter skal jeg bruke?
Jeg brukte mandler og peanøtter. Men du kan bruke hva som helst som du liker selv.

Hvorfor får jeg ikke store granola biter?
Hvis du føler at du ikke kan trykke sammen de kan du ta i litt mer nøttesmør.


ingredienser:

6 dl glutenfrie havregryn
0,75 dl kakao
0,75 dl nøttesmør (jeg brukte peanøttsmør)
0,5 dl honning eller sirup
0,5 dl kokosnøttolje
1,5 dl valgfrie nøtter
1 dl kokosmasse


Du gjør:

Sett ovnen på 150 grader, over og undervarme.
Varm opp alle de flytende ingrediensene sammen.
(Du kan gjøre det i mikron eller i en gryte)
Bland så sammen alle de tørre ingredienserne i en bakebolle og tilsett så de flytende ingredienserne.
Bruk så hendene så at alt blir godt blandet.
Hell så ut det på et bakepapir og trykk sammen det med hendene så at alt sitter sammen.
Sett in i ovnen i 25-30 minutt.
Ta ut fra ovnen og la den avkjøles en stund og bryt så opp i mindre biter.
Oppbevar det i en lufttet beholder.
FERDIG


 

Kommentarer