Glutenfrie bringebærgrotter

Glutenfrie bringebærgrotter
glutenfrie bringebærgrotter
 
Nå skal jeg vise hvordan du gjør glutenfrie bringebærgrotter.
Jeg vet ikke hvis det er så vanlig i Norge men det er ihvertfall veeeldig vanlig i Sverige.
I Sverige heter de hallongrottor.
Bringebærgrottor er en sprø kjeks med vaniljesmak som har en klikk bringebærsyltetøy i midten.

Hvilket mel bruker jeg?
Jeg bruker Finax glutenfrie melmiks, den røde pakken.

Smelter kjeksene i ovnen?
Ja de smelter litt i ovnen og blir gyllenbrune på kanten.
Men etter du former de med et glass etter de kommer ut av ovnen trykkes de sammen igjen og blir perfekt runde.
Men hvis du merker at de smelter ut alt for mye i ovnen kan du ta i litt ekstra mel.

Må jeg bruke bringebærsyltetøy?
NEI, bruk hva du liker.
Og hvis du ikke liker syltetøy kan du ta sjokolade i.

ingredienser:

175 g smør
1 dl sukker
ca. 6,5 dl finax melmiks
1 ss vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
bringebærsyltetøy


Du gjør:

Sett ovnen på 180 grader.
Visp sammen smør og sukker.
Tilsett resten av ingredienserne (ikke syltetøyet) og visp igjen.
Deigen kommer å bli smuldrete så du må bruke hendene i slutten for å få sammen deigen.
(Då blir deigen litt varmere av dine hender og derfor blir den lettere å forme)
Gjør runde kuler med hendene som er ca 1-2 ss store og legg på et bakepapir.
Trykk ned med tommelen i midten og legg en klikk bringebærsyltetøy der.
Ta in i ovnen i ca. 14 minutt.
De kommer til å smelte ut litt.
Ta ut de og bruk et glass for å forme de runde og trykke sammen de med en gang.
De kommer til å være veldig myke og lette å forme men når de avkjøles stivner de.
FERDIG

glutenfrie bringebærgrotter


Kommentarer