Glutenfrie cookie dough kuler dyppet i sjokolade

glutenfrie cookie dough kuler
Glutenfrie cookie dough kuler


Nå skal jeg vise hvordan du gjør disse glutenfrie cookie dough kulerne dyppet i sjokolade.

Hvilket mel bruker du?
I denne oppskriften virker nesten alle mel siden de ikke skal in i ovnen.
Det viktigste er at melet ikke har en ekkel smak.
Jeg brukte finax glutenfrie celmiks, den røde pakken

Se på konsistensen av deigen.
Hvis du ser at deigen er for klissete så kan du ta i ekstra mel.
Men hvis du merker at det bare blir smuler så trenger du ikke bruke alt mel.

Alle glutenfrie mel absorberer ikke like mye vann.
Noen har i fiberhusk eller xantangummi som gjør at man ikke trenger like mye mel.
Så tenk ikke på målene, tenk på konsistensen.

oppskriften blir ca 10 kuler

ingredienser:

50 g romtemperert smør
0,5 dl brunt sukker
2,5 ss sukker
2 ss melk
ca. 3-4 dl mel
ca.150 g mørk sjokolade
1 ts kokosolje (valgfritt)

Du gjør:

Visp smøret og sukkeret i ca. 2-3 minutt.
Ta i melken og bland igjen.
Hakk opp 70g av sjokoladen.
Ta så i litt mel av gangen samtidig som du mikser til du ser at den blir smuler.
Bruk då hendene for å blande.
Slutt å ta i mel når du får den perfekte konsistensen for å rulle kuler.
Rull så kuler med hendene og sett in i kjøleskapet.
Smelt resten av sjokoladen med kokosoljen hvis du har og dypp kulene.
Sett in i kjøleskapet på et bakepapir til sjokoladen har stivnet.
FERDIG

Følg meg gjerne på sosiale medier:
Pinterest: glutenfriabakbloggen 

Kommentarer